Ingyenes kiszállítás 22.000 forint feletti megrendelés esetén (szállítási módok).

Blog

Hogyan készítsünk magaságyást egyszerűen

2024-02-28

 

20240226_194727

Hogyan készítsünk magaságyást egyszerűen

 

A magaságyás készítése nem csak kertünk hatékony kihasználását segíti elő, de lehetőséget ad arra is, hogy újra hasznosíthassuk az előző évben felhalmozódott gyomok szárait, vagy ágakat, gallyakat és egyéb eddig fel nem használt növényi anyagokat, amiket eddig a zöldhulladékban helyeztünk el.

Ebben a cikkben megosztom veled, hogy mi hogyan készítünk magaságyásainkat.

Hasznos linkek

Szeszák Mátyás2024-02-08

biom3

Hasznos linkek a mikrobiomról.

Dr. Schwab Richárd

Dr. Will Bulsiewicz (angol)

 

Mit jelentenek a pre-, pro-, és posztbiotikumok?

Szeszák Mátyás2024-02-01Probiotikus ecetekfermentáció, gyümölcsecet, vegyszermentes, baktériumok,

Prebiotikum

Prebiotikumok olyan növényi rostok, melyeket a gyomor és a vékonybél nem emészt meg, így táplálékul szolgál a vastagbélben élő baktériumtörzseknek.
Minden növényben találhatók rostok.
Minél többféle zöldséget, gyümölcsöt fogyasztunk, annál gazdagabb a bélflóra.

spenotkocka-min

 

 

 

Hogyan készül az ecet?

Szeszák Mátyás2024-01-30ecetkészítésfermentáció, gyümölcsecet, vegyszermentes, baktériumok, érlelés

 A Gyümölcsecet készítésének művészete

A fermentációs folyamatok az évszázadok óta használt módszerek közé tartoznak, amelyek lehetővé teszik az alapanyagok átalakítását ízletes és tápláló termékekké.

A gyümölcsecet készítése is egy ilyen ősi technika, amely a gyümölcsökben természetesen jelen lévő cukrok fermentációjával jár, és egyben egy kíméletes konzerválási módszer is.

Nézzük meg közelebbről, hogyan is zajlik ez a folyamat.

 

Hírlevél

A weboldal sütiket (cookie) használ az alapvető működés, valamint a jobb felhasználói élmény eléréséhez. Az oldal használatával elfogadja az Általános Szerződési Feltételeket, valamint az Adatvédelmi tájékoztatót. A süti beállítások igény esetén bármikor megváltoztathatók a böngésző beállításaiban.