Blog
Hogyan készítsünk magaságyást egyszerűen
Hogyan készítsünk magaságyást egyszerűen
A magaságyás készítése nem csak kertünk hatékony kihasználását segíti elő, de lehetőséget ad arra is, hogy újra hasznosíthassuk az előző évben felhalmozódott gyomok szárait, vagy ágakat, gallyakat és egyéb eddig fel nem használt növényi anyagokat, amiket eddig a zöldhulladékban helyeztünk el.
Ebben a cikkben megosztom veled, hogy mi hogyan készítünk magaságyásainkat.
Hasznos linkek
Hasznos linkek a mikrobiomról.
Dr. Schwab Richárd
Dr. Will Bulsiewicz (angol)
Mit jelentenek a pre-, pro-, és posztbiotikumok?
Prebiotikum
Prebiotikumok olyan növényi rostok, melyeket a gyomor és a vékonybél nem emészt meg, így táplálékul szolgál a vastagbélben élő baktériumtörzseknek.
Minden növényben találhatók rostok.
Minél többféle zöldséget, gyümölcsöt fogyasztunk, annál gazdagabb a bélflóra.
Hogyan készül az ecet?
A Gyümölcsecet készítésének művészete
A fermentációs folyamatok az évszázadok óta használt módszerek közé tartoznak, amelyek lehetővé teszik az alapanyagok átalakítását ízletes és tápláló termékekké.
A gyümölcsecet készítése is egy ilyen ősi technika, amely a gyümölcsökben természetesen jelen lévő cukrok fermentációjával jár, és egyben egy kíméletes konzerválási módszer is.
Nézzük meg közelebbről, hogyan is zajlik ez a folyamat.
Hírlevél